SEO, WAT IS DAT?

Delen
Delen
Delen
Email

Je hoort mij op diverse pagina’s schrijven over het woord SEO. Maar wat houdt deze term nu precies in? SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Door een website op de juiste manier in te richten scoor je beter in de zoekmachines (bijv. Google) en wordt je dus beter gevonden in de resultaten. Betere vindbaarheid in de zoekmachines zorgen voor meer bezoekers en potentiële klanten!

"Een website mooi maken kan tegenwoordig vrijwel iedereen, een website vindbaar maken is specialistisch en veel belangrijker dan alleen het uiterlijk"

Hoe werkt SEO?

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit vele soorten technieken. Ik ga de meest gebruikte hiervan in Jip en Janneke taal beschrijven. Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld dus ik zal Google als voorbeeld vermelden in de blokken. Ik zal niet te ver in detail treden om het begrijpbaar te houden.

Optimaliseren

Als je website over honden gaat, wil je natuurlijk als eerste gevonden worden in Google op het zoekwoord ‘hond’ of ‘pup’.

Een website kan zo worden geoptimaliseerd dat de robot van Google begrijpt waar de website over gaat. Een goed geoptimaliseerde website krijgt meer waarde voor Google waardoor je hoger rankt in de resultaten.

Content

Waarom lees je deze pagina? Je bent waarschijnlijk op deze pagina belandt omdat je wil weten wat SEO betekent. In mijn geval is dit een heel relevante pagina voor mijn website en dienst waardoor ik meer bezoekers en dus potentiële klanten aantrek. 

Je schrijft alle pagina’s en blogs van je website dus om vindbaar te worden op het grote internet. De inhoud moet aan diverse eisen voldoen om beter te scoren.

Linkbuilding

Google ziet graag dat andere websites schrijven over jouw website. Gaat jouw website over tuinonderhoud? Dan is het goed als andere websites een link plaatsen naar jouw pagina.

Wat ik hier precies mee bedoel? Precies wat ik zojuist heb gedaan bij het woord “tuinonderhoud”.

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om linkbuilding.

structuur

Google leest de broncode van een website. Deze kun je zelf ook bekijken door hier met de rechtermuisklik te kiezen voor ‘paginabron weergeven’. In deze code staan vele “verborgen” elementen (o.a. META) die ervoor zorgen dat Google begrijpt waar de website over gaat. 

Achterliggende structuur zijn net zo belangrijke pagina’s als de pagina’s die bezoekers zien op de website.

Dit is in het kort wat SEO inhoud en waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is voor je website.

Mag ik jouw website een SEO boost geven? Misschien in combinatie met een nieuwe, mooie, overzichtelijke en responsive website? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Delen
Delen
Delen
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.